Nieuws

College trekt ton per jaar uit voor "Korea"

Op 20 september besprak de raad de perspectiefnota 2019-2022. Zoals u hier hebt kunnen lezen, heeft GroenLinks daar tegen gestemd. 

Twee voorstellen daarin gingen over het versterken van de banden die Gorinchem heeft met Zuid-Korea: subsidie voor het Hamelhuis en geld voor handelsmissies naar Zuid-Korea. In totaal goed voor een ruime ton! 
Al sinds het begin van de Hamellobby is GroenLinks sceptisch geweest over deze ontwikkelingen. Dus dat waren we deze keer ook. 

Lees verder

GroenLinks stemt tegen perspectiefnota

Donderdag 20 september besprak de gemeenteraad de perspectiefnota. GroenLinks was kritisch op dit document en heeft uiteindelijk niet ingestemd met dit voorstel. Onze kritiek was voor gericht op de vele potjes die gereserveerd werden, zonder dat er concrete plannen voor zijn. Daarnaast vinden wij dat er - schijnbaar zonder visie - lukraak bedragen uitgedeeld worden hier en daar. Wij dienden twee amendementen en een motie in. De motie is aangenomen, de amendementen werden helaas verworpen. Alle drie deze stukken kunt u onder aan de pagina openen. Lees hier de algemene beschouwingen die onze fractievoorzitter Rutger van Breemen hield over dit onderwerp.  

Lees verder

GroenLinks voert actie voor schone lucht

GroenLinks Gorinchem voerde vrijdagmiddag actie voor schone lucht in de Binnenstad. Sinds de Hoge Brug gestremd is, zorgt het openen van de Korte Brug voor files zowel in de Westwagenstraat als op de rotonde Tussen de Bruggen en op de Lange Brug. De wachtende auto’s leveren veel luchtverontreiniging op. GroenLinks voerde actie met de slogan: “Brug open, motor uit!”

Lees verder

Groene Lintjesregen

Zondag 11 maart organiseerde GroenLinks weer de uitreiking van het GroenLintje. In een overvolle GroenLinksWinkel, waar ruim 50 mensen zich verzameld hadden, werd bekend gemaakt wie van de vier genomineerden het GroenLintje 2018 gewonnen heeft.

Lees verder

Kieswijzer is gelanceerd!

Het AD heeft voor Gorinchem een kieswijzer gemaakt. Op 24 februari heeft onze lijsttrekker Rutger van Breemen de kieswijzer samen met de andere lijsttrekkers gelanceerd. 

Op de kieswijzer kunt u door het beantwoorden van 22 stellingen zien met welke partij u de meeste overeenkomsten hebt. Een heel handige hulp als u nog niet precies weet op wie u gaat stemmen! 

Lees verder

Pagina's