Gorinchem is een stad met een rijke historie en een aantrekkelijke binnenstad. Dit moeten we zoveel mogelijk inzetten voor de bevordering van het toerisme. Stadspromotie is daarom een belangrijk onderwerp om de komende jaren op in te zetten: meer fietstoeristen, meer wandelaar, meer overnachtingen en meer arrangementen in de stad voor mensen die per cruiseschip Gorinchem aan doen. Gorinchem moet gepromoot worden! 

Daarvoor is het wel belangrijk om onze stad aantrekkelijk te houden en te maken. Goed monumentenbeheer hoort daarbij: onze geschiedenis moet behouden en uitgedragen worden. 

In en rondom Gorinchem moeten goede fiets- en wandelroutes zijn, zowel door de stad als door het groen, om ook voor deze toeristen Gorinchem aantrekkelijker te maken. Ook recreatie aan en op het water is iets waar Gorinchem op in moet zetten. 

Onze stad is rijk aan evenementen: daar zijn we heel blij mee! De zomerfeesten, Lingehavenconcert, Openhavendagen of het Hippiefestival; het zijn allemaal evenementen die ervoor zorgen dat onze stad bruisend is. Dat moet behouden blijven, waarbij natuurlijk altijd ook rekening gehouden moet worden met de binnenstadbewoners en de beheersbaarheid van de evenementen.