Marieke is sinds 2017 actief voor GroenLinks en ze is sindsdien fractieassistent van GroenLinks Gorinchem.

Wauw! Wat een eer dat ik als relatieve nieuwkomer op nummer twee van deze mooie lijst mag staan! Natuurlijk wil ook ik me graag aan jullie voorstellen. Ik ben Marieke, 28 jaar en trotse moeder van een prachtige zoon (2013). In 2005 kwam ik voor het eerst Gorinchem binnen en vanaf dat moment was ik verkocht: wat een mooie stad! Ik ben dan ook erg blij dat ik me vanaf 2010 officieel ‘Gorkummer’ mag noemen, want dat voel ik me zeker.

GroenLinks voelt voor mij als een warme jas. De mensen, de idealen en de dynamiek van de partij maken dat ik me enorm thuis voel, binnen de fractie, maar juist ook in de stad. Voor dat gevoel wil ik me de komende jaren extra inzetten. De stad is niet alleen de plek waar we wonen en/of werken/studeren, het moet ook een plek (kunnen) zijn van thuiskomen. Ik wil me voor GroenLinks inzetten voor het meest kwetsbare onder ons. Denk aan de natuur, de biodiversiteit en het uitbreiden van duurzame voorzieningen, maar ook aan goede zorg, zonder wachtlijsten en onnodig hoge kosten. Iedereen moet ondersteuning beschikbaar hebben waar dat nodig is, in elke wijk, in elke situatie.

Verandering en vooruitgang begint bij het naar elkaar kijken en luisteren. Wat vindt ‘De Gorkummer’ nu echt belangrijk en hoe bereiken we als gemeente de mensen die onze zorg het hardste nodig hebben?! Met dat als uitgangspunt ga ik aan de slag! Ik kan niet wachten om de stad namens en met u nog mooier, groener en socialer te maken dan ze nu al is.