Tijdens de algemene beschouwingen van 7 november 2013 diende GroenLinks een motie in om twee (of meer) watertappunten in Gorinchem te installeren. Donderdag 23 oktober werd het tweede watertappunt, op de Grote Markt, in gebruik genomen!

Jaarlijks worden er zo'n 160 miljoen flesjes drinkwater verkocht, gedronken en weer weggegooid. Dit is, behalve dat het duur is voor de consument, ook nog eens heel slecht voor het milieu! Het transport en de verpakking van dat flessenwater, dat qua kwaliteit even goed is als kraanwater, levert een grote milieubelasting op en er ontstaat ook nog eens een berg aan plastic afval door alle flesjes. Daarom dienden wij in november 2013 een motie in om twee watertappunten te realiseren in Gorinchem, de ouderwetse stadspomp anno nu! Dit idee werd door vrijwel de gehele raad omarmd. 

In juni werd al een watertappunt Buiten de Waterpoort geïnstalleerd, en vandaag werd dus het tweede tappunt officieel in gebruik genomen op de Grote Markt. Dit watertappunt is gesponsord door Aditech, en geleverd door Join the Pipe en dat betekent dat zij dus ook in Afrika (dit keer in Gambia) een waterpunt slaan. Zo hebben we dus behalve een milieuvriendelijk alternatief voor flessenwater en een extra stukje gastvrijheid voor onze toeristen, ook nog eens een watertappunt dat meewerkt aan een duurzame wereld, ook buiten Nederland. GroenLinks Gorinchem is erg blij met dit mooie resultaat!