Koken met kliekjes in Gorinchem

Op maandag 31 oktober vindt er een geweldig mooi en duurzaam evenement plaats in Gorinchem, dat de moeite waard is om onder de aandacht te brengen! Een interactieve kookavond, waar aandacht wordt besteed aan voedselverspilling! Zeker de moeite waard! 

Maar liefst 14 procent van al het voedsel dat we kopen, belandt in de afvalbak. Dat is gemiddeld 50 kilo per persoon per jaar. Reinigingsdienst Waardlanden, Kookstudio EETcetra en het Omnia College organiseren een speciaal en gratis event voor inwoners van de gemeente Gorinchem. Want naast dat er veel voedsel verloren gaat, kost dat ook onnodig geld. Wist u dat een gezin per jaar zo’n 350 euro kan besparen door minder eten weg te gooien?

Hoe u dat kunt realiseren, wordt uitgelegd tijdens de twee uur durende interactieve avond Koken met kliekjes. Chefkok Louella Noorduyn-den Breejen zal laten zien en proeven hoe je met een beetje creativiteit de meest fantastische gerechten kunt bereiden. Daarnaast zijn er veel tips, hoe we voedselverspilling kunnen voorkomen en hoe je praktisch om kan gaan met afval uit de keuken.

Bent u van plan te komen? Kijk dan van tevoren eens in uw voorraadkast, misschien heeft u nog blikjes, pakjes of zakjes met voedingsproducten waar u niets mee kunt. Chefkok Louella weet raad! Kortom, het belooft een bijzondere avond te worden waar duurzaamheid en kookplezier op de eerste plaats staan.

Koken met kliekjes vindt plaats op maandagavond 31 oktober in het restaurant van het Omnia College aan de W. de Vries Robbéweg 27 in Gorinchem.

De inloop is vanaf 19.15 uur en het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis maar er is beperkt plaats. Wilt u meedoen? Meldt u dan aan door email te sturen naar f.schepel@gorinchem.nl. Er is beperkt plaats dus reageer snel!