GroenLinks Gorinchem zette zich op 16 maart in tijdens NL DOET. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. GroenLinks draagt het vrijwilligerswerk een warm hart toe en zet zich er daarom ook graag voor in. De GroenLinksers hielpen in de bibliotheek bij de herinrichting van de begane grond en de verhuizing van de Limonadebrigade daar naartoe.

 

‘GroenLinks ziet NL DOET als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Het is mooi om door vrijwilligerswerk je steentje bij te dragen aan de maatschappij. We hopen dat mensen, die zien hoe leuk het is om elkaar zo te helpen, zich volgend jaar ook aanmelden voor NL DOET. Of natuurlijk vaker een dagje vrijwilligerswerk willen doen’, aldus Rutger van Breemen, fractievoorzitter van GroenLinks in de Gorinchemse raad.

GroenLinksers Arjen Rijsdijk, Peter van Mersbergen, Ilhan Tekir en Rutger van Breemen waren bij de bibliotheek en bij de Limonadebrigade aanwezig om te helpen met verhuizen van spullen en het herinrichten van de begane grond van de bibliotheek, om zo ruimte te bieden voor de Limonadebrigade. Dit betekent dat kasten verplaatst en toegevoegd moesten worden.e Limonadebrigade, tot voorkort gehuisvest aan de Langedijk, is vanaf heden te vinden in de Bibliotheek. GroenLinks vindt dat de bibliotheek een belangrijke maatschappelijke functie vervult en dat de Limonadebrigade in de bibliotheek een versterking is voor allebei de partners. Daarom droegen we dan ook graag ons steentje bij aan deze klus!