1. Rutger van Breemen

Voor de vierde keer mag ik de GroenLinkslijst aanvoeren bij de gemeenteraadsverkiezingen! Wat een eer! 

Het is een eer om een lijst aan te voeren met daarop allemaal Gorinchemmers die zich in willen zetten om Gorinchem groener en socialer te maken! Het is een eer om nog een keer het vertrouwen van de leden te hebben gekregen! Maar ik vind het bovenal een eer, dat ik een steentje mag bijdragen aan de ontwikkeling van onze mooie stad. 
Want dat is Gorinchem: ontzettend mooi! 
Ik ben ooit bij GroenLinks gekomen om twee redenen: Ten eerste: ik heb een groot hart voor de natuur. De natuur is onze eigen leefomgeving en daar moeten we zuinig op zijn. In de natuur kom je tot rust en in een groene omgeving zijn mensen gelukkiger. Daarom moeten we er alles aan doen om onze natuur te verbeteren en de klimaat verandering een halt toe te roepen. Ten tweede: ik geloof heel sterk in rechtvaardigheid. Of dat nu op lokaal niveau is, waar we zorgen dat iedereen mee kan doen, of op mondiaal niveau, waar we zorgen dat iedereen een gelijk deel van de welvaart krijgt. Die idealen vond ik terug bij GroenLinks en daarom ben ik al sinds mijn 17e lid van deze partij!

En die groene en linkse idealen wil ik ook laten horen in onze gemeente. Gorinchem is mooi, ontzettend mooi. Maar er is nog heel veel werk aan de winkel! Gorinchem kan nóg duurzamer en Gorinchem kan nóg socialer! Daarom heb ik me weer verkiesbaar gesteld! Daar ga ik de komende vier jaar voor!