Rutger van Breemen is sinds 2002 actief voor GroenLinks Gorinchem. Vanaf 2002 was hij fractieassistent en sinds 2006 zit hij in de gemeenteraad.

Hallo!

Mijn naam is Rutger van Breemen. Ik ben in 1984 geboren in Sliedrecht en in oktober 1999 naar Gorinchem verhuisd. Sindsdien woon ik in onze mooie stad en ik kan wel zeggen dat ik er een beetje verliefd op ben geworden! Mede daarom wil ik me via de lokale politiek ook heel graag inzetten voor een mooier, groener en socialer Gorinchem!

Ik ben in 2002 lid geworden van GroenLinks. Ik was al vroeg geïnteresseerd in maatschappij en politiek en al vrij snel bleek, dat ik over een links politiek hart beschik. Daar komt nog eens een enorme interesse, waardering en zorg voor de natuur en het milieu bij, dus de keuze voor GroenLinks was geen moeilijke. De zorg voor wat kwetsbaar is, mens of milieu, in binnen of buitenland, dat spreekt me aan binnen GroenLinks en dat is dan ook de reden dat ik lid ben van deze partij. 

Vrij snel nadat ik lid werd, waren de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem en GroenLinks haalde toen 1 raadszetel, die bezet werd door Arjen Rijsdijk. Ik werd door het bestuur en door Arjen benaderd of ik het niet leuk zou vinden om fractieassistent te worden. Dus zodoende werd ik op mijn 17e fractieassistent van de fractie in Gorinchem. Dit heb ik vier jaar met veel enthousiasme gedaan en het heeft me veel geleerd over de politiek in het algemeen en de Gorinchemse lokale politiek in het bijzonder. Na vier jaar gaf Arjen aan te stoppen met het raadswerk en in 2006 droeg de kandidatencommissie mij voor als lijsttrekker voor de verkiezingen van dat jaar. 
GroenLinks haalde bij die verkiezingen weer 1 zetel en dus kwam ik, 21 jaar oud, als eenmansfractie in de raad te zitten. Toen merkte ik pas, dat ik nog heel veel meer te leren had! Het was voor sommigen soms even wennen dat er zo'n jong persoon in de raad was gekozen en zelf moest ik snel over eigenlijk alles wel iets te vinden hebben. Gelukkig werd ik ondersteund door fantastische fractieassistenten en veel actieve leden. Doordat we vier jaar lang goede kritische, maar constructieve oppositie hadden gevoerd en voor een eenmansfractie veel voor elkaar hadden gekregen, haalden we tijdens de verkiezingen van 2010, waarbij ik weer lijsttrekker was, een geweldig resultaat: Twee zetels in de raad!
Sindsdien zitten we in de coalitie, wéér wennen! Een andere rol in de raad, maar wel dicht bij het bestuurlijke vuur! Ik was dan ook erg blij dat we ook bij de verkiezingen van 2014 weer twee raadszetels behaalden en weer gingen deelnemen aan de coalitie!

Zoals gezegd is de raad voor mij op dit moment dé plek om me in te spannen om van Gorinchem een (nog) groenere en socialere stad te maken! Het leuke aan het raadslidmaatschap is dat je bijna alles weet wat er in Gorinchem gebeurt en dat je namens en voor onze inwoners kan werken aan een mooiere gemeente. Dat doe ik in elk geval nog met even veel enthousiasme als toen ik in 2002 voor het eerst binnenkwam in het stadhuis!! 

Heeft u een vraag, een probleem of een heel goed idee? Neemt u dan gerust contact met mij op!

Rutger van Breemen
Vroedschapstraat 18b
4204 AL Gorinchem
06-28192951
r.v.breemen@gorinchem.nl

 

In de gemeenteraad houdt Rutger zich bezig met

  • Duurzaamheid & milieu
  • Internationale Samenwerking & Global Goals
  • Zorg
  • Kunst & Cultuur
  • Welzijn & sociaalcultureel werk
  • Binnenstad, stadspromotie & toerisme
  • Ruimtelijke Ordening
  • Archeologie en Monumentenbeleid
  • Financiën
  • Wijkgericht werken